LED Pærer E27

LED Pærer E27

LED Pærer E27

Her finder du de LED elpærer, som erstatter den gammeldags E27 glødepære med den velkendte store sokkel, også kendt som ”stor fatning”.

Hvad er lumen og lux?

Guide til watt, lumen og lux: LED-revolutionen udfordrer med nye begreber om lysets effekt. Men det er logik, der er til at forstå.

det var lidt nemmere i gamle dage. Skal der en 25, 40 eller 60 watt glødepære i lampen? Nu er det blevet noget mere kompliceret, når man køber belysning og skal ramme spot on.

Nu er watt ikke længere den eneste eller vigtigste målestok, man skal holde øje med. For nok er watt det, som er vigtigt for elregningen, men det er lumen og lux, der giver vigtig viden om lysets effekt.

Skiftet til LED giver nærmest endeløse fordele, men det kræver også, at vi føjer nogle nye fagudtryk til vores indre ordbog, så vi let kan navigere.

Hvad er lumen?

Lumen (lm) er en måleenhed for den samlede mængde af lys, der kommer ud af en lyskilde – en pære, en lampe eller et armatur. Det er også kaldet lysstrømmen og er et udtryk for det lys – og de bølgelængder af lys – som det menneskelige øje kan opfatte.

Lidt populært kan man sige, at watt og lumen er to sider af den samme mønt, selvom de griber tingene forskelligt an. Derfor kan man løseligt – og ikke helt koncist videnskabeligt – omregne watt til lumen. Her er vejledende eksempler for halogen og glødepærer:

  • 15 watt svarer til 136 lumen
  • 25 watt svarer til 249 lumen
  • 40 watt svarer til 470 lumen
  • 60 watt svarer til 806 lumen
  • 75 watt svarer til 1.055 lumen
  • 100 watt svarer til 1.521 lumen

Lysmængden i et armatur angives også i lumen. Dog er det her vigtigt at se lumen i relation til den næste og lige så vigtige måleenhed:

Hvad er lux ?

Lux (lx) er belysningsstyrken på et areal.

Inden det kommer til at ligne en traumatiserende fysikeksamen fra 9. klasse, så forestil dig, at du kigger på dit skrivebord. Det er arealet. Lux er styrken af belysningen på bordpladen.

Sagt i menneskesprog er det den reelle effekt, du har af lyset på det sted, hvor du skal bruge lyset.

En tung, mørkegrå november-dag er lyset nede omkring 100 lux, men direkte sollys svinger mellem 32.000 og 100.000 lux. Forskellen i intensitet er til at se med det blotte øje.

Outlight vælger kun at sælge kvalitets produkter fra ovennævnte produkter.

Med vores udvalg af lyskilder går vi ikke på kompromis med kvaliteten, derfor er vi heller ikke de billigste på marked. Til gengæld kan vi garantere at vi overholder alle standarter og lovkrav.

Du kan finde led lys til mange formål hos outlight.

Du kan følge os på Facebook Her

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.